VOKALNA SKUPINA PASARELA

Začetki Vokalne skupine Pasarela segajo v december 2015, ko smo se štirje nadobudneži z Beuga kamna združili in pričeli z moškim petjem v kvartetu. K oblikovanju skupine je nedvomno prispevala želja po veselju in druženju ob pesmi. Po nekaj začetnih vajah se je porodilo tudi ime vokalne skupine, ki izhaja predvsem iz strasti naših pevcev do jadranja in pomeni »ladijski mostiček« oz. enostavneje deska, po kateri pridemo na jadrnico.
.

Takoj po nastanku naše skupine so ugotovili, da bi se bilo zaradi morebitnih formalnih postopkov najbolje pridružiti kakšnemu društvu. In tako so si izbrali vsestransku aktivno kulturno društvo Tuščak. Društvo je prisotno na mnogih družbenih področjih, sodeluje na raznovrstnih prireditvah in gostuje v različnih krajih. Čeprav se hrib Tuščak dviga le 786 metrov nad morjem, pa je njegovo ime z dejavnostjo društva zaslovelo vsenaokrog.

V slabih treh letih delovanja pod okriljem KD Tuščak so nastopili na številnih prireditvah, od dobrodelnih, božičnih, pa do rojstnodnevnih in mnogih drugih. Ker ime izhaja iz sveta jadranja, se takšnega druženja na morju udeležijo vsaj enkrat letno ter tako svojo pesem ponesejo tudi Dalmatincem. Zraven pa ponudijo tudi številne njihove pesmi v svoji preobleki.

Erik, Uroš, Janez in Zoran prepevamo slovenske ljudske pesmi, slovenske popevke ter dalmatinske klapske pesmi. Štiri raznolike osebnosti dobro prenaša in vodi zborovodkinja Ana Tomšič.