PUST

Pustovanje je v našem društvu že tradicionalno, saj smo se že 12 leto pridružili številnim maskam na pustni povorki v Ilirski Bistrici. Dvakrat smo se udeležili povorke v Postojni enkrat pa smo obiskali tudi Koper. Po povorki pa se seveda sprehodimo tudi po vasi, da pozdravimo tudi domačine.

Prelevili smo se že v mnoge pustne maske, od zelenjave, Noetove barke, indijancev in kavbojev. Bili smo prašiči, lisice, pa čebele z beuga kamna, športniki in kuharji. Najbolj pa smo se počutili in se vživeli v maske ciganov.

Kot se za tak praznik tudi spodobi se o skupinski maski, ki jo bomo predstavljali na pustni povorki, začnemo pogovarjati že takoj po novem letu. Takrat imamo prvo srečanje po navadi v Puškini kleti. Naredimo načrt in naloge, kaj bo kdo delal.

Potem pa se seveda vrstijo srečanja, kjer dorečemo o kostumih, o dodatkih in drugih tehničnih zadevah.

Vsako leto se nam na povorki pridruži več ljudi. Zlasti smo veseli, ker se nam iz leta v leto pridruži več družin in veliko število otrok. Število sedežev na enem avtobusu je premajhno, zato se kar nekaj družin odpelje v Ilirsko Bistrico s svojimi avtomobili.

V letu 2018, ko je društvo praznovalo 10 obletnico, pa so nam zaupali tudi ključe mestne oblasti. Ni dolgo trajalo, smo jih pa imeli.

Želim si, da bi še naprej na zbrano množico naredili dober vtis, sami pa smo že z mislijo na prihodnje pustno rajanje.