triglavaqaaaaa

Kulturno Društvo Tuščak Bač

Kulturno društvo Tuščak Bač je samostojno prostovoljno in nepridobitno združenje, ki z ljubiteljskim delovanjem uresničujejo svoje interese na področju kulture, skrbi za okolje, posebno pa kulturno zgodovinsko izročilo v svojem ožjem in širšem okolju in interese na področju turizma, s tem da prispevajo k bogatenju kulturnega življenja v krajih svojega bivanja.

ŽENSKI PEVSKI ZBOR

Sestavljajo jo dekleta in žene iz krajevne skupnosti Knežak in Bač. Vodi jih zborovodkinja Morena Hostinger. Predsednica ŽPZ je Valentina Tomažinčič. Pevke se udeležujejo prireditev v naši krajevni skupnosti in občini. Prvič so zapele na božičnem koncertu v Knežaku , leta 2008.

 

 

OTROŠKA FOLKLORNA SKUPINA

Otroška folklorna skupina Tuščak deluje v okviru kulturnega društva Tuščak Bač na OŠ Knežak že 12 let. Vanjo so vključeni otroci od 1. do 6. razreda . Otroci skozi ljudski ples, pesem in igro spoznavajo stare ljudske običaje. Za popestritev vaj se vsako leto naučijo kakšen moderen ples na narodno- zabavno glasbo ali glasbo po izboru otrok. Predstavijo se na vseh šolskih in krajevnih prireditvah, radi se odzovejo vsakemu povabilu v občini in izven nje.

 

VOKALNA SKUPINA PASARELA

V vokalni skupini prepevajo Erik,Uroš, Janez in Zoran. Prepevajo slovenske ljudske, slovenske popevke ter dalmatinske klapske pesmi. Delujejo le tri leta, vendar so nastopali na mnogih dobrodelnih, božičnih, rojstnodnevnih ter mnogo drugih prireditvah. Vodi jih zborovodkinja Ana Tomšič.

 

KULINARIKA

Z društvem se udeležijemo različnih kulturnih dogodkov našega kraja. S predstavitvijo ohranjamo stare jedi našega kraja (npr. ječmen,kavra,mešanica,krompir v zevnici,kruhove šnite, preroštan krompir, pohane bučke, kruhovi žličniki…)

 

 

NOVICE

NOVICE 2

ČLANEK

ČLANI

CUPS OF COFFEE

PROJEKTI

KONTAKTI